divendres, 25 de juny del 2010

NAFENT...KM

Des de la darrera entrada ja he fet tres Colls de Bruc i avui, el trio format per en Xevi, en Mañas i un servidor em anat a veure camins pensant ja en la quarta Desfrenada... 36 km i 1000 metres. Hem passat per quatre municipis: Besalú (lo que hi ha... que és poc) Sant Ferriol (que és un collons de municipi molt ben parit i 25 vegades més gran que Besalú), Beuda (ple de camins molt xulos) i Maià de Montcal i Dosquers (amb la línea de Beuda però més salvatge). Pistes bones, molt de corriol en general i un descens molt bonic a falta de treballar-lo per poder fer-lo més ciclable. Ha estat un bon dia: sol, bon rollo, cap punxada i sobretot: cap serp ! semble que les colecciono...i amb la por que em fan millor no trobar-les. Crec que pot ser un bon circuit i de temps i dificultat similar a la Montcal Bike... a veure que surt al final. Ara ja penso en pujar al Costabona, que com cada any i anem al Juliol o Agost, si algú li agrada el Pirineu i li agraden els camins salvatges i no li fa res arrossegar la bici 30 minuts que s´hi apunti perque val la pena !

diumenge, 20 de juny del 2010

MONTCAL BIKE

Primer de tot:  felicitar als companys de PEDAL MAIÀ, com cada any, un circuit molt bonic i un ambient perfecte per un gran dia de Btt. De Besalú, un cabassat de bikers, he contat 18 maillots de Desfrenats, més els que no el portàvem, calculo que 20 o 25. Uns quants hi han anat pedalant des del pavelló... jo que ja em sabia lo que es pescava... hi he anat amb cotxe amb en Mañas. El mal parit ha tirat com un tiro des de la sortida, però jo també he tirat pel fangueig com un boig... amunt i nafent, en Quim Pujiula no l'he ni vist... Tot un seguit de corriols molt ben parits durant tota la ruta. L'arribada a Santa Magdalena, tot i que ja ens era coneguda, crec que és d'una gran bellesa i digne d'una ruta de gran interés, tant l'arribada com la sortida. Llavors ja he intuit el camí fins l'arribada i m'ho he agafat en calma. La pujada al Lluert Negre l'he fet en solitari, de fet, no he trobat ningú ni a davant ni al darrera fins a Maià. Això em confirma que he set el més lent dels ràpits o el més ràpit dels lents, agafeuvos-ho com volgueu. Al final 2:44 hores, el President m'ha tret 14 minuts, el mal parit! deu ser el clambuterol que s'ha posat a les venes abans de sortir. El primer 2 hores clavades, suposo que aquest s'ha fet la transfusió entera o ha tirat recte sense pujar a la Tribana com molts.
Molt bé Maià, els Desfrenats m'han encarregat que us feliciti per la marxa, de veritat que ha valgut la pena !

divendres, 18 de juny del 2010

TRENCACAMES

Hem sortit una mica tard... 2/4 de 10. En Willis, en Fran, en Serrano i un servidor. Abans de sortir ja tinc reventón, comença bé el dia. Quan som a Can Barraca (km, 1) em salta la maneta del freno ! magiber amb un filferro d'en Serrano i amunt. Hem fet tots els corriols possibles, tant de pujada com de baixada pels boscos de Palera i em creuat la carretera de Beuda a Lligordà per pujar al Lluert Negre, el Montcal i fer el descens de senglar fins a Selvanera i cap a casa. Total 36 km. i 1000 metres de desnivel. Per més detall visiteu el blog d'un biker de pagés, en Willis, que ho detalla molt bé, a més, m'ha ventat un retrato a dalt el Montcal que està molt bé.
Ha estat una bona pedalada, trencacames i molt guapa, a més, anavem tirant i sense presa i això a estat bé per gaudir d'un dia de bicicleta sense treure la llengua. Ara bé, si vols córrer, ja pots inflar-te a clambuterol si no vols arrosegar-te per terra.


El Puig de Malveí, la Tossa d'Espinau i el Mont vist pels voltants de Palera

dijous, 17 de juny del 2010

EL SAGRAT COR PER COLL DE BRUC

Si hi ha alguna ruta que es pogués fer amb els ulls tancats...triaría aquesta. M'agrada, és ràpida i la faig normalment un cop per setmana. Ara bé, a la pujada, eh? perque a la trialera de l'Ametller de caps a l'hospital. La pujada del Candell et fa treure el sagí per començar, llavors t'engresques fins a Can Costa i clatellot ! però jo paro galta... que ja sé que hi donen. A dalt del Puig Cornador hi trobem l'ermita del Sagrat Cor i una bona vista de Besalú. El descens una disfrutada, avui sonaven els Pets i si em descuido em foto una llufa. Uns 45 minuts des de casa en 12 km i 350 metres de desnivell, com sempre que faig aquesta ruta arribo amb la llengua als genolls. Avui he canviat les pastilles de frens i la roda del darrera frega massa, semble que l'he arreglat, previa consulta amb en Mañas, però ara tinc els coixinets cardats, i és que com no falla un ou , se t'entrevessa una castanya !

En fí, demà he quedat amb un biker de pagés, si, sí amb en Willis. Demà serà un gran dia de Btt... si els coixinets aguanten !



El Candell i al fons el Puig Cornador

dimarts, 15 de juny del 2010

PUJADA DEL CARBONET I LLUERT NEGRE

Tornem-hi ! avui amb en Mañas, sense preses, però sense encantar-se. Anem a buscar la Bruguera de Gircós i el torrent de Boaranc per arribar al Capellada a sota la Codina i dirigir-nos cap a ca n'Oms de Guixars, Can Felip i Can Feu. Fem la pujada del Carbonet (del pou o de sota Can Prim) digueu-li com volgueu. Si bé de baixada és molt divertida, fer-ho de pujada crec que encara és millor, molt xula, si senyor ! Anem ara cap a Can Lletanis i trialera de Lligordà per pujar al Lluert Negre fins a l'antena. La pujada per la pista és durilla i una mica lletja, bàsicament per la greda que hi ha, quan s'acaba la greda (quasi bé a dalt) la cosa millora. Cap a l'abocador i anem a buscar el descens fins a Can Traver. Han repassat la pista i és força perillosa per les branques soltes que hi ha i massa ràpida... cap a l'aeroport, Can Bellsolà i cap a casa. En total 25 km i 585 m de desnivell acumulat en aproximadament 1:45 hores. Són 2/4 de 10 del vespre... sort que el dia és llarg.


No us espanteu ! no és la pujada del carbonet, però a que és xula !
(tercera tirada de la Gomez a la Prenyada - Montserrat)

Classificacions Melianta

per Vicidebici Fontcoberta

diumenge, 13 de juny del 2010

MELIANTA

Hola q tal ?
Avui tocava Melianta... cap allà. S'han currat una marxa de collons, com sempre. 30 km, q al final han estat 28 (en el meu comptequilòmetres...) molt ràpids, però molt trencacames. He sortit a tot drap per no quedar cardat i m'ha anat bé. Al km 10 ó 12 ja tenia en Mañas agafat com una llagasta i quan ha pogut, en una baixada m'ha arrencat les calcamaníes. Al primer avituallament ens hem parat a pispar una taronja i al primer revolt m'ha caigut a terra i, au ! a menjar barretes del Lidl. He anat sol un bon troç intentant arreplegar el meu company i de sobte, maillot de banyoles, casc specialitzed... adelanto en Molas i tot seguit el meu company em crida, el tenia a darrera... però si era davant meu ! q collons, s´ha perdut i ara va a roda. Total 1:40 hores tant com donaven les cames...
Botifarra, dutxa i cervesseta. Hi Habia en Met Fañanàs d'espiker, he parlat amb ell i hem recordat el viatge que vam fer junts el 93 al Pakistan, quin personatge ! genial com sempre, tot un crack, però dels bons.
En fí, molt b, vicidebici, una gran marxa !
Si tot va bé diumenge cap a Maià, q no ens passi res... de ràpida: res de res.

salut!


en Met, el rei del mambo !

divendres, 11 de juny del 2010

CARENA DE CAN TERRADES, PALERA I CARENA DEL MONTCAL

Com cada divendres al matí: festa...a pedalar ! He agafat l'MP3 a tota pastilla: els Pets, los Fitipaldis, el Último i Beatles (que tinc una edat, 21 a cada cama !) Vaig a l'Hospitalet, la Bruguera de Gircós,travesso Buaranc i pujo als camps de Mas Perer. Ara baixo al Rec de La Codina i pujo a buscar el corriol de Ca N'Oms de Guixars, m'enfilo pel dret al Turó de Can Feu i baixo a Can Felip. Can Feu, el Pou de la Masó i pujo com un boig a Can Prim. Arribo a Sant Domingo i baixo per la trialera de Lligordà. Ara travesso i vaig cap a l'abocador i pujo a l'antena del Lluert Negre. Em dóna una alegría tremenda veure el camí que baixa a l'abocador net. Ja l'haviem netejat els Desfrenats fa un parell d'anys pel Road Book, i ara els companys de Pedal Maià l'han netejat per la seva marxa (diumenge dia 20, no m'he la perdo ni torrat). Pujo a la Trivana i com que ara sona El Último de la Fila, pujo amb dos pinyons de marge cap al Montcal. Torno a fer el camí de baixada fins a Selvanera (l'altre dia amb en Mañas m'ho vaig passar fatal, fatal...) encanvi avui m'ho he passat teta, collons quin descens! si t'encantes et trenques la crisma ! Vaig a Can Traver i agafo el bonic camí del Sunyer a travessar la carretera, la confiança i travesso el passallís del Pont Vell, amb aigua fins a la clavía...32 km i 900 metres bastant currats en 2 hores i 15 minuts. Un gran dia betetero !


El Sant Sepulcre de Sant Domingo de Palera... amén

dimarts, 8 de juny del 2010

EL MONTCAL

Avui amb l'Indiu hem anat a investigar un xic...ell ja tenia una referència i amb el GPS, una mica de sort i... chapeau !
Hem sortit de Besalú direcció Beuda fins a Lligordà per la carretera (hem sortit a 3/4 de 8 del vespre) agafem la pista de l'abocador... quina pudor ! llàstima que anabem justos de temps i no hem passat pel bosc.
A dalt l'abocador cap a la Tribana i de la Tribana pugem fins el cim del Montcal. Collons ! curt però no t'encantis ! Uns pocs metres de buscar la millor opció i finalment trobem el camí que ja habia fet el diumenge en l'indiu mañas i l'albertí. Un descens bastant tècnic i que cal repassar bastant per fer-lo divertit... però el camí promet i et permet creuar del LLuert Negre a Selvanera per la muntanya.
Curt, però intens. De moment, un camí per coleccionistes, però si s'arregla potser un camí divertit, poc ràpid, tècnic i 100% ciclable.

A veure si algú el troba...

dijous, 3 de juny del 2010

CAMINS I CORRIOLS DE BEUDA

Avui he fet festa, i que collons, a pedalar com sempre ! La meva idea era intentar enllaçar els màxims corriols possibles de la zona de Beuda, per a coleccionistes fanàtics de camins de cabres... Surto del pavelló i vaig a Can Batlle, El Clot, travesso la rotonda i agafo el camí de la Bruguera, molt macu i poc conegut fins a trovar la carretera que puja a Gircós. Ara trenco a l'esquerra per la pista que va direcció Beuda, travesso la riera de Boaranc (encara passa aigua, quin plaer !) i continuo pujant fins als camps de Mas Perer on trenco a la dreta en descens fins creuar la riera dels Rajolins (sec com sempre) i trobo el PR Besalú-Beuda (Clot de La Codina) Ara faig la pujada a mà dreta (en diuen la pujada de les aigues) i a dalt el coll trobo la cruilla de camins de Ca n'Oms de Guixars, agafo el corriol a la dreta fins a Mas Gircós. Tot seguit agafo la pista i el primer trenacnt a l'esquerra, tota bora de camp fins a la pista bona que a l'esquerra també em porta fins a Ca n'Oms de Guixars. Passo per la pista que passa darrera la casa i vaig tirant fins a una cruilla a l'esquerra (jo li dic la pujada de l'Angel, ja que me la va ensenyar ell) puja molt fort però ciclable, és una pujada magnífica ! Quan arribo a una cruilla giro a la dreta per baixar per un camí molt maco fins a Can Felip. Ara trenco a la dreta, passo per Can Feu (quina maravella de lloc !) i baixo per l'esquerra, trec la cleda de bestiar i continuo ara direcció La Masó i Santa Mª de Palera pel camí. Quan arribo al Pou, travesso la riera (seca) i vaig pujant fins a Can Prim. Ara baixo pel corriol fins a la pista de Vinyals i un cop a la pista pujo amunt i just abans d'arribar a Can Riu i Can Ribes, agafo el corriol a l'esquerra que segueix la valla i en bonic descens fins a sota el Viaducte (sota Can Barraca) Com que porto marxa al cos pujo a Bellestar i segueixo el Camp per camins fins a la Riera de Capellada (just a sota Vinyals) Pujo a trobar la carretera de Beuda i la travesso a Can Solei, dono la volta al Camp de Vol d'en Sidro per tornar a sortir a la carretera de Beuda. L'agafo i la deixo al pont per una pista que es converteix en camí fins a la carretera de l'abocador. Ara travesso la carretera i agafo el camí que puja just al davant (molt maco) i surto a sobre Lligordà. Ara pujo per la trialera de Lligordà (1 peu a terra, per un collons de branca) crec que es pot pujar bé, però és força tècnic. Un cop a dalt la pista, travesso recte pel corriol que en baixada em deixa a la pista de La Masó i quatre camins. Corriol de Sant Domingo fins a trobar el Camí de Conques fins els dipòsits, travesso la carretera i agafo el Pi de Conques fins a la carretera de Beuda a l'alçada de Can Privat.... Collons, ja porto 23 km i és hora d'anar cap a casa, baixo dons per la carretera de Beuda fins a Besalú.
Si us agraden els corriols tant en pujada com en baixada, us ho recomano !

Adjunto mapa de la zona, bastant bó.