divendres, 29 d’octubre del 2010

OFF ROAD

Després d'una setmana sense sortir en bici, avui m'he decidit i endavant les "hatxes". És fosc aviat, fa mitja fred i la motivació diguessim que no està a "puestu". Per aquest motiu m'he auto-castigat fent una pedalada trencacames, això sí, per corriols i camins fóra pista, no fos cas que la poca motivació dels darrers dies caigués en picat. Surto de casa i baixo al Capellada pel camí de Can Ring, dipòsits de l'aigua i segueixo el GR per Salt de Palera que no deixo fins al pou. Pujo pel camí del Carbonet de la Desfrenada (està magnífic) i faig el bonic tram de can Met Riu fins al Viaducte. Pujo a Bellestar i quan arribo a la pista que porta a Vinyals, giro a la dreta a buscar el camí que passa pel mig del Capellada fins a sota Vinyals. Ara empalmo la pujada fins al Carbonet i vaig fins a Sant Domingo on segueixo el camí del Pi de Conques fins als dipòsits i tot seguit arribo al Pi de Conques. Aquest descens és realment bonic... m'agrada molt. Un cop a la carretera de Beuda vaig direcció Besalú i pujo per la carretera de Palera a buscar la trialera de Lligordà que no deixo fins arribar a la carretera just davant la cruïlla de l'abocador. Direcció abocador a buscar el camí a la dreta que porta al costat del pont a sota el Maset. Camp d'aviació i camí fins a Can Bellsolà, travesso la carretera cap a la Confiança, pujo per les escales, travesso el pont, Cal Campaner, anella Verda, volta a Can Batlle i cap a casa. 
He arribat millor que he sortit, però em falta un plus de motivació per pedalar.... a veure si el trovo aviat. 
Total: 24 km i 550 m de desnivell a 15,2 km/h en 1:35 hores... aprovat molt i molt justet.


Om Mani Padme Hum

divendres, 22 d’octubre del 2010

SANTFERRIOLADA AMB PREMI

Aquesta setmana he fet una mica el vago... però ahir al vespre vaig agafar el llum i vaig fer un Puig Cornador pel coll de Bruc. La lluna quasi plena, és plena dissabte, donava uns colors molt interessants des de dalt el Sagrat Cor, el silenci i el bon rollo de la foscor va fer que acabés el dia d'una manera molt pausada, tranquila i el descens va ser un pur plaer gràcies al potent llum que porto a la conor (bici oficial nocturna) Aquest matí m'he llevat amb ganes de canya a la burra i la meva idea era fer tres pujades a la zona de Sant Ferriol i que al final han estat només dues... aviat sabreu perquè.
Surto de casa i enfilo cap a la creu de Campanyà a buscar la riera del Junyell, Can Roset per acabar fent la magnífica pujada de Puig Hortós fins al Pi de Sant Josep. La pujada té dues rampes dretes i tècniques i la resta es puja bé, és curt, intens a trams i amb un paisatge esplèndit. La veritat és que no hi han gaires bikers que facin aquesta pista. El descens del Pi de Sant Josep a l'Hotel de Sant Ferriol és molt ràpida, divertida i amb un parell de basses importants. Primerament, la meva idea era anar a Sant Fruitós, pujar al Mor, baixar per Sant ferriol i fer la darrera ascenció per Can Costa al Sagrat Cor, però no he pogut. Per pedalar t'has de concentrar i he perdut el nord... primer trobo un pinatell, el deixo... no el puc portar... després un rovelló.... després un altre. Al cap d'un quilòmetre... veig un cabassat de rovellons ! Baixo de la bici, paro la música i els agafo. Porto el "canguro", faix un nus, em fabrico una motxilla i carrego la trovalla. Un cop a l'Hotel decideixo no fer la ruta pensada per no fer puré de rovellons, la meva mare em mata!, però faig un Sagrat Cor i baixo per Can Costa. Arribo a casa amb 1 kg. de rovellons (cap de corcat) això sí, una mica masegats pel transport, però en òptimes condicions de ser menjats.
Total: 26 km i 700 metres de desnivell a 14,5 km/h en 1:45 hores (1 kg. de rovellons)
Ahir: 15 km (nocturna Sagrat Cor)


Diumenge faré arrós caldós amb pollastre i "roveions"

diumenge, 17 d’octubre del 2010

MONTEIA, LLIURONA i ESPINAU

Avui em sortit a les 8 del matí nou malalts del pedal: Angel, Quim, Mañas, Albertí, Quim, David del camping,  Gerard, Serra i un servidor. Cap a Can Batlle, el Guell, el Borró i Sales de Llierca on enfilem fins a Monteia. Durant la pujada comencen a passar cabassats de cotxes "caçadors de bolets" que van a la Calma. A Monteia fem la primera parada i ens dirigim cap a Pulí, creuament de Creu de Faja i baixem a buscar el coll de Teies per enfilar-nos fins a Lliurona. Aquí hi han més cotxes que a les rambles, els pobres roveions estaràn en perill d'extinció en quatre dies... La darrera pujada al coll d'Espinau es fa feixuga, sort d'un parell de peres, plàtans, clambuterol i dos bidons de "barreja" que porto al cos. Els boletaires han envaït la Tossa i  Malveí. El descens fins als Rajolins a tota llet es una disfrutada. Decidim anar al collet de Coll de Jou a buscar els camins de Palera: Pi de Conques fins a Sant Domingo, quatre camins, can lletanis i trialera de can met Riu fins el Viaducte. Per rematar la feina, les escales del geriàtric de can Ring i Gr fins al semàfor. Merescuda cerveseta a Can Quei i cap a casa. Bona ruta, bastant ràpida i amb desnivell important per l'Alta Garrotxa. En aquesta època s'ha d'anar molt alerta en els descensos ja que els boletaires s'han apropiat de la zona. La veritat és que l'Alta Garrotxa està preciosa després de les pluges, llàstima l'abús "d'emporlanat" que ha facilitat més encara la presència de boletaires i li ha tret la duresa que tenia fa uns anys (aquesta mateixa volta fa 4 ó 5 anys era una altre història...) No us penseu, no tinc res en contra dels boletaires, només faltaría, jo també en caço, però crec que es tindrà de regular o la cosa acabarà malament.
Total: 48 km i 1400 metres de desnivell a 14,7 km/h (3:15 hores) Temps real a sobre la bicicleta.

La Calma i Malveí amb el Puig de Bassegoda al centre




divendres, 15 d’octubre del 2010

ESPINAU, LLIURONA i CREU DE FAJA

Aquesta setmana tenia ganes de fer una pedalada de gran fons: Besalú - Girona - Olot - Besalú. Ahir vaig anar a veure un parell de llocs amb el cotxe i em va semblar que l'estat de les pistes em farien patir un xic, i és que ja en bones condicions, tinc els meus dubtes si aconseguiría el meu objectiu. Decideixo aparcar la pedalada per més endavant, potser ja per la primavera. Surto decidit a anar a l'Alta Garrotxa, de fet, amb el desnivell que hi ha crec que no trobaré fang, el fang és a les valls i no a la muntanya. El meu objectiu és fer asfalt a les valls tant d'anada com de tornada i així gaudir de les pujades que vull fer: Espinau i Creu de Faja. Agafo la carretera de Beuda, font de la Quera, Can Trias i Rajolins (30 min) Quan arribo a la cruïlla  de la casa d'Espinau m'adelanten els primers 4x4 "caçadors de bolets" i arribo al Coll d'Espinau (1 hora) vaig tirant fins al Coll de les Canals del Caritg on hi ha 10 ó 12 cotxes, Creu de Lliurona (4 ó 5 cotxes més) pobres roveions !!! baixo fins al Coll de Teies on em contemple magestuós el Puig de Bassegoda i enfilo la llarga pujada fins a Creu de Faja (2:05 hores), Sant Andreu de Guitarriu, el Serradell i comença un llarguíssim descens fins a Sadernes (8 km) la pista està perfecte (diría inmillorable) no hi han basses ni fang i està humida, pots córrer ja que l'adherència és molt alta en aquestes condicions. Un cop a l'asfalt ja no el deixo fins a casa. Passo per Montagut, Tortellà, Sales de Llierca, el Burró, el Clot, Can Batlle i Besalú. Una volta molt xula, durilla però de bon ciclar i amb una panoràmica realment bonica.
 Total: 53 km i 1425 metres de desnivell a 16 km/h (3:18 hores)


Coll d'Espinau

dimecres, 13 d’octubre del 2010

EL MONT

Per fí s'acabat l'aiguat. Semblava, ja ho vaig avançar, el diluviu universal ! Les cames feia un parell de dies que em feien pessigolles... a més, estic de vacances. Vaig aprofitar ahir per anar a caçar bolets (els bolets no es busquen: "es cacen", sense escopeta) Un parell de cistellots petits de rovellons, algun pinatell, dents de rata i llengues de bou... en vaig deixar uns quans que crec eren bons (algú m'ha dit molt bons... però no els conec) Aquest matí tocava fer marxar les pessigolles de les cames. L'escalada a la Mare de Déu del Mont, és molt ben parida, però sempre fa mandra fer-la, avui però era ideal: mono de pedalar i fang per tot arreu, era la opció més recomanable. Surto tranquil cap a Beuda, passo per la cantera, trec el plat gros a la rampa que hi ha just a sota can Trias i arribo a la cruïlla de la veritable ascenció en 31 minuts. Hem trobo bé, la temperatura és agradable i la solitud m'acompanya tota l'estona. Quan porto 1 hora justa arribo a la cruïlla de la carretera que puja de Cabanelles. Torno a posar el plat gros, em trec un plàtan de la butxaca  que me l'acabo just a les primeres rampes de sota Falgars. Estic motivat i feliç, la vista a l'alçada de Roca Pastora és espectacular amb la boira baixa de sota i l'aigua passa per l'asfalt a tot tai. Arribo a Sous i em dopo una mica: un parell de gels de clambuterol per superar el que per mí és sempre el més dur: de Sous al Pla del Solls. Agafo la primera paiella i vaig dopat com un crack, pujo a 10-11 km/h tota l'estona fins a dalt. Les pulsacions des del darrer revolt on es veu Espinau fins a dalt són de 178, o sigui que amb 42 anys...  feu números. He tardat de la porta de casa a tocar el clatell de Mossèn Cinto 1: 39 hores. Fot una fred que pela, vent i estic moll. Hem poso la jaqueta i per vall en 49 minuts de descens perillòs (la carretera estava molt molla i patinava un xic)
Total: 44 km a 17,7 km/h i 1150 metres de desnivell en 2:28 hores.


divendres, 8 d’octubre del 2010

SERRA DEL MOR i LA MIANA

Pedalar per la Serra del Mor sempre m'ha agradat. Bons camins i pistes i solitud garantida. M'he decidit per fer el circuit de l'Open Natura del 2006. Pujo a Sant ferriol per l'alzina i tot seguit fins a Can Badia i Font de Planells (trobo un bonic, gros i xulo Ciureny abans d'arribar a Can Badia...és corcat!) Volto el Turó de les Ofrenes fins el collet de Montiró. Decideixo fer la ruta al revés, o sigui; pujo a la Serra del Mor i baixo a Can Jou per anar reseguint la vall del Junyell i continuar per la bonica pujada del Pujolet fins a Can Cargol, El Mor i novament collet de Montiró. Probablement sigui la pujada més maca de la zona, pel meu entendre. Vaig a buscar la pista de Basses de Bet i tiro fins a Coll de Bruc (un altre Ciureny corcat) i pujo al Puig Cornador, trialera de l'Ametller i Besalú. Feia almenys un parell d'anys que no feia la ruta i m'ha agradat molt, tot i que és millor el circuit original de primer baixar a la pista de la Miana i llavors pujar a la Serra del Mor des de Can Jou (el tram final be més de baixada)  Bé, ara calma que semble que arriba el diluviu universal...
Total: 30 km. a 14km/h


 La Miana amb el bonic campanar de Sant Miquel



dimecres, 6 d’octubre del 2010

MANTENIMENT NOCTURN

Hem semble que ja l'hi he agafat carinyo a pedalar amb el llum. M'estaba plantejant el tema dels "rudillus" i si bé probablement acabaré amb un trasto més al garatge, de moment ho deixo en stand by, igual que anar a fer spinning, m'agrada més pedalar en moviment... He sortit direcció Beuda fins a l'aeroport i he agafat l'entrada de la Terminal 1 (zona hangar) fins a Maià de Montcal. He pujat a Beuda per Salvanera i Castell dels Moros i cap a casa per la carretera, La Confiança, el Fluvià i Pont Vell. Sortida ràpida per fer cames. No he trobat ningú, ni un cotxe. És extrany tant de transit el dilluns al Sagrat Cor i tanta quietut aquí. Total: 20 km a 21,3 km/h.
Per cert, els que em coneixeu ja sabeu que fa un parell d'anys vaig començar a escriure una guia de Btt per la zona. Encara no tinc notificació oficial de l'editor (Cossetània Edicions) però aquesta nit ja he vist per internet que serà novetat del mes d'Octubre a Cossetània Edicions. La veritat és que em fa molta il.lusió publicar un llibre...l'arbre ja el vaig plantar fa temps i l'hereu ja té 8 anys. Quan en tingui més informació ho penjaré al bloc, de moment això:




dilluns, 4 d’octubre del 2010

PRIMERA NOCTURNA DE LA TEMPORADA

He arribat a casa cremat de la feina i amb ganes de pedalar... són 2/4 de 8 i quasi és fosc. Vaig per pujar als "rudillus" i veig mig amagat el llum que tinc per sortir al vespre. Diumenge i pensava però ja m'habia marxat del cap, obro el llum i veig que hi ha batería. Deixo els "rudillus" poso el llum i agafo un frontal per si s'acaba la batería. Endavant les "atxes" ! Música a tot tai, travesso el Prat, el Pont vell i quan sóc al candell engego el llum. Vaig amb la bici vella, que per cert, va de collons. Quan vaig anar a l'Índia vaig canviar les llantes, quatre històries més i "l'assientu" tipus "sofà-cama". Pujo per Can Costa, Coll de  Bruc i Sagrat Cor. Abans d'arribar-hi trobo una furgoneta que va a Sant Fruitós i s'ha perdut... Baixo per la primera trialera, però amb les rodes primes i sense tac,  flipu una mica, o sigui que passo de la trialera de l'ametller i baixo per can Willis. He trobat dos cotxes més que anaven direcció Sant Fruitós - La Miana. Mai habia vist tant de trànsit per aquí... ni de dia! La foscor m'ha aparegut just al trencant del torrent de Castilla... s'ha acabat la batería, no passa res, frontal que ja sóc a casa. Avui la música l'he posat d'acord amb la situació de la pedalada: Pink Floid i el fabulós "disco" The dark side of the moon. Una maravella de música que feia joc amb la pedalada.
Horari: 50 min (15 km/h)
La cara amagada de la Lluna, Pink Floid. Del tot recomanable!

ESGAMBADA DE DESFRENATS

Diumenge va ser un d'aquells dies on es fa palesa la gran afició de la bicicleta a Besalú. L'Eruk i en Mañas a la cursa de Riells (Montseny); l'Angel, en Fran, en Xevi i en David al Mor i a la Miana; en gerard a Rocacorba; en Serra i en Robert a Sant ferriol i Sagrat Cor... segur que algú més va sortir, en qualsevol cas, d'aquets en tinc constància. El meu fill Jan i jo vam pujar al Puig Cornador per can Willis i vam baixar per la trialera de l'Ametller. Ja haviem fet aquesta ruta l'any passat i ell en tenia ganes, o sigui que tornar-hi. No és una ruta massa adient per 8 anys, però anava motivat i tant sols es va aturar a descansar a les dues pujades més fortes. A dalt el Puig Cornador vaig tenir un espant majúscul: una pell de serp enorme (segur que inflo un parell de pams, però es que em foten una por de cal Déu) la feina va ser meva a desistir al meu fill que no portés a casa la pell de serp. Dues caigudes a la trialera (un pelat a cada genoll) igual que l'any passat, però en llos diferents. Els nens recuperen molt i molt ràpid, o sigui, que la propera farem la ruta completa de Sant Ferriol, Planells i Sagrat Cor, a veure que passa: o em fot la bici pel cap o li tindré que comprar una bici en condicions.
Horari: 1:05 hores per pujar i 40 minuts per baixar.


divendres, 1 d’octubre del 2010

PERDUT A MARTÍS

Tenia ganes de començar el mes d'Octubre rodant, "sin prisa pero sin pausa", així que he fet una volta extranya però que m'ha anat molt bé per recolocar les cames tibades d'ahir al vespre fent rodillos. Travesso el Pont i pujo per la Creu, que per cert, l'han arregat i es puja molt bé (en willis estarà content) Vaig a buscar la riera del Junyell, Can Roset (he trobat algún energúmeno que ja busca bolets a la bruguera) i baixo pel GR fins al Ser, pujo a Serinyà pel corriol que surt a sobre el cementiri (que també l'han arregat) travesso Serinyà i cap a Martís. Al Pla de Martís m'he liat d'allò més i he passat diverses vegades per allà mateix tot buscant un camí que no he trobat (en Willis ja me l'ha explicat) El que us deia l'altre dia: quan tú vas, els Galceran ja en tornen... Al final he sortit a Melianta i he anat a veure a l'indiu, és ben parit veure un company treballant mentre tú pedales, sóc una mica mal parit, però com que normalment és al revés no he pogut resistir anar a fer-li ganyotes. Tot seguit segueixo la ruta nº 6 del pla de l'Estany i un cop a Fontcoberta, agafo la carretera fins a Banyoles, és tard i he d'anar a l'escola a buscar l'hereu. Dono la volta a l'Estany i travesso la carretra pel túnel que hi ha a sota la creu roja. M'he tornat a liar, vaig massa depressa... i al final agafo la carretera més o menys a Melianta cap a Serinyà i a dalt el pla de Fares trenco a Cufí, Can Roset, el Junyell i cap a casa.
Total: 54,5 km, 720 m. de desnivell i 20,4 km/h



Carril bici a Sevilla... aneu en CUIDADU