diumenge, 17 d’abril del 2011

SANTA BARBARA DE PRUNERES - SADERNES "la perla" d'aquest any... de moment

Avui l'hem clavada ! sortida "pata negre" només apte per malalts del btt autèntic, en definitiva: BALL DE RAMS !!! Sortim a les 8  del matí amb l'Angel, Willis, Rescalvo, Carles, Eruk, Mañas i un servidor,  amb els bikers que erem ja es preveia una sortida en condicions. Malauradament en David ha de fer marxa enrera molt aviat i tornar a casa. Travessem el Burró, Argelaguer, cabanyes d'en tarzan i Sant Jaume. Pugem al cementiri i agafem una pista a la dreta que passa per una casa fins a trobar al carril bici de Montagut. Tot seguit una pista i a trams camí que es comença a empinar direcció al Cos. Arribem a la pista principal a 3 km. del Cos i continuem per un bonic camí molt ràpid fins a trobar la carretera de Sant Eudalt. Ara agafem la pista que puja al pedró i troba el camí que vé del Pont del Llierca des de Sadernes. Continuem pujant fins a Santa Bàrbara de Pruneres on fem un merescut descans i contemplem el Comanegre, el Pic de les Bruixes, Oix amb el Mont Petit i Mont Major, la fabulosa casa del Pairé de Bestrecà, el Ferrans i magestuós com sempre: el Puig de Bassegoda. La idea era baixar pel Gr fins a Oix, tal i com va preparar la ruta d'avui l'Angel, però veiem un camí que ens agrada i parlem amb un paio que semble del país i decidim fer-lo. El camí és magnífic i a trams tècnic ens porta a Sadernes. Ara ja fem tard i tirem per la pista que baixa fins a Sant Jaume de Llierca tot travessant el Llierca en un parell d'ocasions amb força cabal. Pista del Fluvià fins a Can Quei on fem una merescuda cerveseta. La veritat és que ha estat una pedalada TRAMUN en alguns sectors del descens a Sadernes, en general molt ciclable i ràpida amb algun tram tècnic sobretot a l'arribada a la riera prop de Sadernes. Total: 46 km i 950 metres de desnivell a 13 km/h en 3:30 hores aproximadament. Un dia amb més temps i sense "Ram" hem de fer la baixada pel Gr fins a Oix, pujar a Talaixà pel Baquer, Sadernes i tornar pel Gr del pont del Llierca, això però ja serà un altre dia. Una perla de ruta ! si sou "Tramun", del ram de la muntanya i una mica mesells o animals de mena no us la perdeu, us caurà la baba!

Recorregut Santa Bàrbara de Pruneres - Sadernes

Darrerament estic una mica vago... ni càmera de ventar retratus, ni màquina de cardar fotus... pel tema fotogràfic visiteu el blog d'en willis segur que en penja alguna.

dimarts, 12 d’abril del 2011

BUSCANT CAMINS

Després d'un cap de setmana intens i sobretot molt gratificant, això de fer coses pels nens omple molt... també hi han nervis, però la recompensa de veure els nens i nenes amb ilusió a cavall de la bicicleta no té preu. La Pedalada Infantil (5ª edició) que fem els Desfrenats amb l'Ampa ha estat un èxit sense cap mena de dubte. Dit això, porto una setmana amb dos colls de Bruc i una pedalada per allà on alguns Desfrenats apunten que ha d'anar la 5ª Desfrenada. No habia vist encara el camí, però crec que si al final fem el camí que he vist... fliparem tots! que per on va ? no ho sé, si el final el Club decideix per aquí ja o veureu l'Onze de Setembre. Només dir-vos que és a la garrotxa més salvatge sense cap mena de dubte i que qui tingui algún podai, si us plau que el comenci a esmolar. La veritat es que tinc les cames plenes d'esgarrinxades i alguna espina clavada a les mans... o sigui que probablement ens ve feina...
Ara tinc la Spezialized al veterinari: pedalier, coixinets, algu raid petat, forquilla que perd oli... collons, quin panorama...ara el nen s'ha apoderat de la conor i m'ha dit que si vull pedalar que agafi la de 24". M'en vaig a fotre canya al veterinari... si no, no pedalo.
Apa, salut a tots, a veure si m'inspiro millor al proper post, això de no tenir bici crema.

 5ª Pedalada Infantil

dilluns, 4 d’abril del 2011

DUATLÓ DE PORQUERES


Diumenge vam anar a la 1ª Duatló popular de muntanya de Porqueres. Vam fer dos equips: en Mañas (btt) i l'Eruk (cursa a peu) i en Serra (cursa a peu) i jo (btt) Personalment m'estrenava i vaig flipar força... si els bikers a les curses populars van a tot tai, els runners ja us ho podeu imaginar: a tota llet ! Eren dues voltes a un circuit de 4 km a peu (8km) + 2 voltes a un circuit de 8 km en btt (16 km) + 1 volta al circuit a peu (4 km) Encara no sé el temps de l'organització però va estar entre 1:50 i 2 h. aproximadament. La primera decisió ja va ser errònea i vaig agafar la Conor amb slicks. Arriba en Serra em posa la polsera i a tota llet surto com un coet... a la primera zona de bosc em salta la cadena i m'adelenten 10 o 12 paios... pujo arrossegant la bici per solventar el problema a dalt... collons! quins nervis amb la "popular"... a tot tai tothom, poso la cadena i al segon repetxon em torna a saltar i opto per fer les pujades tècniques a peu, les baixades si bé no són massa tècniques amb els slicks vaig una mica més reprimit i una zona de fang al final em fa anar una mica borratxo. Un cop a la part alta del circuit oblido el canvi a plat petit pels repetxons de pujada i vaig sempre amb el mitjà i el gran als planers i baixades. La segona volta pinta més bé i vaig més còmode, de totes maneres el circuit és molt trencacames. Al darrer descens ja tinc en Mañas a darrera i faig mans i mànigues perque no em passi, quasi opto per fotre-li un cop de colze, però al final l'esportivitat s'imposa i em passa... ja t'espavilaré un altre dia. Arribo i poso les dues polseres a en Serra que surt com un coet. Una experiència molt xula, ara bé, la gent que no va gaire en bici potser massa trencacames, així ho vaig poder veure quan adelantava a corredors, que els faltava més aviat tècnica que no pas preparació física. Una mitja de 16,4 km/h en btt.

 Circuit de btt (8 km)

 Cara de mal cuat just després d'avançar-me


Classificació:
Serra - Lato 1:49:04 (17 de 29 en parelles i 33 de 112 a la general)
Mañas - Eruk 1:50:53 (18 de 29 en parelles i 39 de 112 a la general)


Fotos i més info: I duatló de muntanya de Porqueres