dijous, 29 de març del 2012

MARATÓN DE LOS MONEGROS, 5-05-2012

Les mans ja em comencen a suar... i encara falten: 36 Dias 15 Horas 31 Minutos 2 Segundos,  segons la web de la prova de Sariñena. Trobareu tota la actualitat de la prova aquí
Jo ja estic apuntat de fa temps juntament amb 14 Desfrenats més... farem por a la guilla!
Després de l'entreno del darrer dia: 93 km en 5:25 hores, estic bastant animat i crec que si tot continúa igual estaré a punt per completar els 119 km de la marató. La darrera vegada que vaig fer més de 100 km en btt va ser a la Selènika ja fa uns quants anys, potser m'emportaré una sorpresa però crec que la prova serà molt rodadora i ràpida i amb poc desnivell, concretament 1312 metres de desnivell aculumulat en 119 km segons la web oficial, o sigui que les dificultats més destacables (a part les pàjares...) serà el tipus de terreny i la llarga estona a sobre de la bicicleta. M'estic prenent seriosament anar-hi amb rodes de 1.75 semi slicks per rodar més ràpid i no arrossegar-me tant per la pista... però em falta poder-ho contrastar amb algú que hagi pedalat per la zona, si algú hi vol dir la seva...En qualsevol cas portaré 4 jocs de pneumàtics cap allà. Els Desfrenats muntarem un Boxes que te cagues, i es que acabarem tant trinxats que necessitarem puestu per jaure !
Per cert, avui no he fet vaga, es per si algú ho vol comptabilitzar, com que uns diuen 80% de seguiment i els altres el 15%, no ho sé, si us puc ajudar a l'hora de fer númerus, he anat a treballar: que hem d'aixecar el país i no deixar cremar les castanyes!...tanta tonteria, gass, gass i gass ! hem d'aixecar-ho tot això i fent vaga ho acabarem de trinxar tot, al segle XXI hi han d'haber altres fòrmules de protesta, no sé quines però les hem de trobar i acabar amb els fatxes que manden, però treballant companys, treballant. Perdoneu, però algú.... Reflexioneu-hi.


                                  Marató dels Monegros, 119 km i 1312 metres desnivell acumulat



                                  
                                 Mitja Marató dels Monegros, 66 km i 878 metres desnivell acumulat

dissabte, 24 de març del 2012

93 KM, NAPOLITANA i QUATRE BRUNYOLS...

Ha estat una setmana complicada pel temps, vaig pedalar el dilluns i el dimarts per la zona de Sant Ferriol i el divendres vaig fer la que ja és una clàssica setmanal: la pujada a Xenacs. Tenia ganes de provar-me en un recorregut de gran fons per començar a preparar el Marató de los Monegros i avui ho he fet, a estat esplèndit, molt dur, sobretot psicològicament, però... gasss !
He sortit a 1/4 de 9 del matí amb la "flaca" cap a Juinyà, el Junyell i can Roset per anar a buscar la trialera del Ser (que diferent amb la "flaca"), però còmode i feliç com un tornabís. Enfilo a Serinyà pel corriol del cementiri i agafo la pista de Martís. Quan trobo la senyalització de la ruta nº 6 del Pla de l'Estany la segueixo, molt maca i ràpida. Llàstima del fang que em fa anar una mica de cul, però ens n'anem sortint... passo Melianta, Fontcoberta, Vilademí i Ollers per arribar a Esponellà (una mica trinxat pel fang) Ara agafo la carretera fins a Crespià i pujo a Sant Bartomeu del Portell, baixo al Fluvià i enfilo pels Jaciments paleontològics fins a Caixàs. Travesso la carretera i cap a Santa Magdalena i Maià de Montcal. Com que necessito fer km. opto per pujar a Beuda per asfalt i llavors cap a la fot de la Quera, travessar els Rajolins, El Carles i baixar a Buaranc fins a la bruguera de Gircós. Començo a estar recuperat del primer  atxasso del km 45, ara en porto 55 i vaig per asfalt fins a Sales de Llierca i Tortellà. Un cop a Montagut em ve un altre atxasso i decideixo fer la primera parada (10 min) a la fleca de Montagut: una napolitana i quatre brunyols, m'ofereixen moscatell... però serà que no... no cardem! la napolitana se m'ha posat de collons i vaig a tota llet fins a Castellfollit de la Roca, travesso el pont del cingle (prohibit passar-hi bicicletes, no ho entenc... però jo mesell a cavall) travesso per sota el viaducte del Fluvià i pujo a la rotonda del Pla de Politger, Sant Jaume de Llierca i cap al riu fins a Argelaguer, travesso el Fluvià en molt bona forma encara, Cabratosa i cap a casa.
He arribat trinxat, però amb només dos baixons destacables (km 45 i km 60, però que he superat sense nassa problemes) Tampoc he tingut cap rampa... cames carregades, però res important. De cares al proper entranament d'aquesta mena ja tinc clar que he d'esmorçar millor i portar un parell de barretes de més i un parell de plàtans. Prova superada: 93 km en btt en 5:25 hores (mitja de 17,4 km/h) i 1500 metres de desnivell acumulat.



dilluns, 19 de març del 2012

BYE BYE SKI...HELLO BIKE !

Diumenge vaig donar per acabada la temporada d'esquí... les altes temperatures i l'escassa neu existent  ha posat fi a una temporada nefasta pels amants de la neu. Ben aprofitada, 10 ó 12 dies d'esquí en una temporada tant dolenta està prou bé. Potser tindré un regal final... però tindré que traspassar els pirineus... ja es veurà. De fet ja he canviat el xip, no he deixat però de pedalar entre setmana per estar en forma i ja porto més de 800 km. de bici aquest 2012. Ara l'objectiu és la Marató dels Monegros i per tant tocarà pedalar un pelet més per arribar en bona forma el primer cap de setmana de Maig. Aquesta setmana he pujat a Xenacs, he pedalat per la zona de Riudaura i Sant Privat i he pujat un dia a Bracons, quin coll més macu... això amb la India de rodes primes. També he pujat dos cops al Sagrat Cor amb la doble per treure'm les cavòries de tant asfalt. Tot i això he de reconéixer que des que faig 3 sortides setmanals per asfalt amb rodes primes he millorat bastant la resistència i vaig força més sobrat de cames que fa un parell de mesos. Ja veig que tindré de buscar una flaca de veritat... l'altre dia baixant de Bracons a partir de 60 km/h l'India em deia: cuidao! que ens la fotre'm... Bé carreterus, que busco? vull segona mà: bueno, bonito, ligeru i barato... algún suggeriment ?

cuidaoooo !

divendres, 9 de març del 2012

VIS A VIS AL PI DE SANT JOSEP

Començo la setmana amb un coll de bruc al Sagrat Cor, no hi ha res millor que un bon inici de setmana, que per cert, semble que la primavera comença a ensenyar l'engonal... en un plis: camacurt i a suar com un godai. El dimecres a l'hora del vermut aprofito les dues hores i mitja que tinc al carril bici, el meu objectiu Les Planes d'Hostoles, tinc ganes de rodar per començar a preparar la marató dels Monegros. Surto ràpid i no afluixo enlloc, passo les Preses, en Bas i enfilo el Coll de Bas per fer la llarga i lleugera baixada fins a les Planes, a la tornada em començo a notar les cames abans d'entrar a Sant Feliu de Pallerols, això de pedalar amb el plat gros passa factura als que estem acostumats a fer sèries més curtes. Hem recupero just abans del tram asfaltat per tornar a pujar al coll de Bas i torno a rodar ràpid fins Olot. Al final objectiu complert: 50 km i 420 metres de desnivell a 22,6 km/h (2:14 hores) La propera prova la vull fer doblant el quilometratge i reduint (evidenment) la intensitat. La sidereta de la setmana ha estat avui sense cap mena de dupte, tot seguint les indicacions de l'Indiu, que semble que ha tornat, ja era hora collons! el meu objectiu era el corriol de Puig Hortós a Serinyà que van netejar per la marxa de Serinyà. Així que vaig cap a l'Hotel de Sant Ferriol, travesso el Junyell, cuidao! passa aigua, i enfilo fins el collet de Besalú (però jo sempre li diré Pi de Sant Josep, per la seva proximitat) sense temps per refer-me, vaig feliç com un tornabís, em dirigeixo al Puig Hortós i al fabulós descens pel vessant de ca n'Hortós, un cop acabat el corriol tiro avall per la pista i just a la paella d'esquerres agafo el corriol a la dreta (senyalitzat Serinyà) i avall. Al principi té algun petit entrebanc, m'he fotut una galeta considerable.... sense conseqüències, però és del tot ciclable. Vaig seguint les indicacions "Serinyà" i quan no n'hi ha sempre a la dreta. El darrer km. és rapidíssim, xulo, orgàsmic....un cop a la pista vaig a travessar el Ser pel passallís just abans de ca n'Illa, passo ara el passallís del Ser de can Illa, cuidao! passa aigua, ara enfilo per la ruta negre del pla de l'Estany, possiblement (no és la primera vegada que ho afirmo) la millor pujada en Btt pels voltants de Besalú. Al principi m'emprenyo una mica... ha passat la màquina i han arreglat la pujada... aquells trenca aigues tant poderosos que moltes vegades et feien posar un peu a terra... la dificultat de la pujada ha baixat considerablement. El tram final, però, la màquina no hi ha passat (espero que no hi passi) i la pujada es converteix tècnica i ben parida com sempre. Un cop a dalt el Pi de Sant Josep torno a baixar pel mateix camí i a la paella per anar a Serinyà tiro avall cap a can Hortós, Juinyà i cap a casa. A l'alçada del torrent de Castilla trobo en Willis que bé del Cos... qui el va parir, aquest tampoc para !
En total 21,5 km i 650 metres de desnivell a 14,2 km/h en 1:35 hores.
Un vis a vis molt gratificant al Pi de Sant Josep, un entreno realment interessant: fortes pujades i corriols ràpids... en tant sols una hora i mitja... Aneu a fer-lo ! us caurà la baba !



Collet de Besalú o del Pi de Sant Josep

divendres, 2 de març del 2012

SI US PLAU: UN APLAUS !

Avui habia quedat amb en Xevi Comas i en Quique per anar a fer la pedalada al Mont... n'hi ha de valents ! volen anar de Sarrià al Mont i tornar al día! collons nois... un aplaus !
Podeu veure la crònica al bloc d'en Xevi
Tenia ganes de tornar a baixar del Mont per corriols tot i que em queda el del castellot i el de can tries pendent... però aquests els he de fer amb el mestre Indiu i l'Eruk que em marquin la traça. Avui no m'he equivocat i hem pogut acabar la trialera de Falgars, l'altre dia que anava sol i com una bala em vaig saltar el darrer tram quan travessa la pista i vaig fer pista avall, sort, perque val la pena aquest tram, net, tècnic, però ciclable tot i que s'ha de ser una mica valent.
M'ha agradat poder compartir pedals amb en Xevi i en Quique, això de pedalar sol ja va bé... però cansa, a més poder petar la xerrada mentre pedales és més interessant que escoltar en Fito i los Fitipaldis.
En fí, gran dia de btt, llàstima que en Xevi a perdut el Gps, si algú el troba per la zona, ja ho sabeu: té amo.
Us deixo el meu dicciopinta del photoshop de la ruta. És exactament el que hem fet amb l'excepció d'un corriol de més (un puja/baixa) extre que vaig fer l'altre dia abans d'arribar a la darrera trialera.
Si, si, el Mont s'ha fet petit... en Xevi que no habia pujat al Mont i que no li agrada l'asfalt li fots 4 km. de més i encara el busco, a la que fotía un pedal de més... ell en fotía dos. Molt bon rollo i molt bona companyía.
Sort, i pedals !