dilluns, 30 de juliol del 2012

DESFRENADA 2012... GASS A FONDU !

Des del darrer post he fet tres vegades el circuit llarg de la 6ª Desfrenada i cada cop m'agrada més. Es tracte d'un circuit molt ràpit i divertit però amb pujades molt tècniques en trams molt curts que li donen un punt d'interés per superar obstacles molt interessant. Vas molt lent en les tres o quatre pujades tècniques però són tant curtes que recuperes molt ràpid i llavors, senzillamet gass i a disfrutar. Hi ha moltíssims corriols, uns quants inclús desconeguts per nosaltres, els bikers locals. Només fan falta ganes i una brigada de voluntaris a fer anar el podai... a tot tai. Molt bona feina els neteja camins d'aquest any, si senyor! El tram de la curta si bé té una pujadeta de plat petit, és curta i llavors tot bé de baixada.
A part d'això en aquests darrers 15 dies he fet carretera pel coll de Canes dues vegades i Condreu dues més i crec que ara reposaré uns dies, el diumenge la sortida del Club a L'Escala, que va ser un gran èxit: 31 bikers i 57 comensals a taula. Porto prop de 700 km al Juliol i fot una calor que empesta ! però encara tinc aquella motivacó d'anar fent km.... qui sap, ara pedalo quan en tinc ganes, i les ganes hi són... gasss!


inscripcions obertes on-line aquí

dimarts, 17 de juliol del 2012

VISCA LA CAIPIRINHA !

Coses de la vida... tinc un cosí al Brasil hi ha vingut amb tota la tropa: 8 brasileiros per ballar la samba! Ja l'habia vist en altres ocasions, és agent FIFA i sol venir cada dos anys per aquí. Té un fill que apunta força bé al futbol... això de pedalar encara no és esport nacional a l'amazones... Entre pitos i flautes i caipirinhas he anat pedalant com he pogut i me n'he sortit prou bé. La setmana que bé portaré al futbolista, té 17 anys, fins a Planells en bici... diu que pedala de tant en tant, però el mal parit està fort i és jove, i que collons, que pateixi una mica. 
Vaig fer una volta amb la flaca molt recomanable i amb poquíssims cotxes: Besalú, Castellfollit, carretera d'Oix fins a Can Bundanci, Sant Eudalt, Montagut, Tortelà, Sales de Llierca, Besalú, Beuda, Maià, Besalú. 50 km en dues hores de molt bon pedalar i amb molta tranquilitat a la carretera. Un coll de Canes i un coll de Condreu, que per cert: Condreu és interessantíssim a l'estiu: molta ombre i pendent perfecte per agafar un ritme bó. La nocturna amb els Desfrenats que vaig fer en solitari fins a trobar-los als quatre camins del Dalí, llavors molt bon rollo, erem una vintena, llàstima en Martí que es va fotre un meco a la trialera de Lligordà i va haber de tornar a Besalú i es va perdre el sopar, anims Martí! que aviat anirem a l'Escala! Avui he fet sessió doble: un coll de Bruc amb en Gerard i en Pont a les 7 del matí... molt ben parit, però anant acompanyat... si hi he d'anar sol s'està molt bé al llit, lo que fa tenir una bona companyía ! A la tarda he anat a fer el meu circuit de rodar per la Parcelària de 30 km que m'ha anat molt bé. Demà descans... cerveseta i a veure els altres com treuen la melça al Tourmalet. Diumenge vull portar a escalar a la banda de brasileiros... ja trobaré un forat per fer quatre pedals.
Nou repte de l'estiu: Prades, Marialles (nit) Canigó per la xemeneia i descens per Cortalets fins a Prades (en bici) uff! només em falta trobar els dies... ja tinc un parell de sonats a punt !

salut, i... força BRAZIL !


diumenge, 8 de juliol del 2012

SETMANA COMPLETA...SETMANA COMANSI !

Per fi la temperatura d'aquesta setmana s'ha comportat, sobretot avui diumenge. Vaig començar la setmana fent un circuit en Btt per acabar a definir la Desfrenada d'enguany... entre tots vam dissenyar un circuit per uns corriols molt xulos que crec un cop nets seran ben divertits i alegres de fer, uns quants d'ells que desconeixia i em van semblar interessants, ala! a fer de covaia i rata de laboratori. El dimarts a les 7 del matí un coll de Bruc amb el Quijote y Sancho Panza, collons com costa llevar-se tant d'hora, lo millor és que la pujada del Candell et desperta de cop! un parell de sortidetes al vespre amb la flaca i avui diumenge una ruta que m'ha agradat molt, habia quedat amb la Lidia, però s'ha rajat, es clar: ahir 95 km per carretera i demà de ruta al Pirineu amb btt, que voleu mestressa! s'ha de reposar... m'en deus una !
He sortit a les 9 del matí cap a Banyoles, Mieres, Santa Pau i Olot. Llavors m'he decidit a pujar a coll de Caubet i tot seguit a Sentigosa fins a Sant Joan les Abadesses. M'encanta la collada de Sentigosa: ni in cotxe, algun ciclista i molta gent a peu al bell mig de la carretera... m'ha anat d'un pèl no atropellar un transeunte... li he fotut un crit amb mala llet, just en un revolt i l'he esquivat de miracle, i m'he dit: i si passa un cotxe! senzill: traje de fusta. En fi, anaba bé i alegre i només he parat a omplir bidons a la font de Sentigosa en tota la ruta. El tram de Sant Joan a Sant Pau de Seguríes és sens dubte el més aborrit pel trànsit i monotonía del traçat, arribat a Sant Pau de Seguríes un passeig fins al Capsacosta i un descens xulíssim sense trànsit fins a Bianya, La Canya, Sant Joan les Fonts i Besalú.
Total: 114 km i 1600 m de desnivell en 4:28 (25,7 km/h)
Aquesta ruta m'hagués agradat fer-la amb més bikers, sobretot pel tram Besalú-Banyoles-Olot i de Binaya a Besalú ja que la mitja hagués estat bastant millor i per suposat, la companyia. 
Hem de buscar data per fer la volta a França...amb fa ilu, però vull companyia: animeu-vos!!!


Perfil volta a França de http://www.bicivicigarrotxa.tk/
(de Besalú són 175 km)

dilluns, 2 de juliol del 2012

XV MONTCAL BIKE

Els companys de Pedal Maià van tornar a oferir-nos uns recorreguts d'alt nivell, no per dificultat o tècnica, jo diria d'alt nivell en la confecció del traçat. Jo vaig fer la curta amb el meu fill de 10 anys i va anar molt bé: molt corriol, entretingut, algun tram a peu però soportable per a ell i dificultat molt acceptable i penso ideal per aprendre i fer agafar afició a la gent que comença o que no vol complicar-se la vida i treure el fetge... De la llarga ja opinaré quan la vagi a fer, però pel que m'han dit: pata negre. Hi és que la gent que fa la llarga necessita una mica de canya i algún "regalillo" per no creure's ser el rei del mambo. La temperatura d'ahir era genial per pedalar, però si hagués fet calor tampoc hagués passat res ja que la majoría de trams eren pel mig del bosc. El dimoni i l'incombustible Enric van animar al meu fill en un tram complicat del circuit i donaven aquell tó simpàtic a la marxa. Molts Desfrenats i Nafent van anar a Maià com cada any, llàstima que la FCC hagi incrustat un TACTIC en aquest dia, semble mentida que puguin passar aquestes coses, vinguin pals a les rodes als organitzadors de pedalades populars, de que serveix preparar un calendari a principi d'any? en fi... insecula seculorum, amén.
Arribats a Maià retrobament amb la gent dels Desfrenats i Nafent tot rosegant la botifarra, un got de vi i un cafetó. Em va venir un vajoncillo quan em vaig recordar d'en Jepi que no s'en perdia cap i era el centre d'atenció de la sobretaula, però llavors em va animar també poder recordar-lo.
Felicitats a l'organització per aquest gran dia de BTT !

Foto: Quim Pujiula