dimecres, 13 de novembre del 2013

ANNAPURNA BIKE, OBJECTIU AL SAC

L'expedició al Nepal va estar un èxit i vam poder completar l'aventura. Onze etapes, 325 km i 10.000 metres de desnivell positiu. Vam sortir de Dumre, situat a 400 m d'altitud i vam poder pedalar al 100% fins al poble de Manang situat a 3500 m d'altitud, això sí el 90% del trajecte plat petit i pinyó gran perque us feu a la idea. A partir de Manang va començar el porteig de la bici i vam solventar la situació a l'estil alpí com si d'una expedició alpinística es tractés, o sigui, portejar la bici uns 300-500 metres més amunt, baixar caminant a dormir i l'endemà pujar caminant fins trobar la bici i fer la mateixa operació l'endemà. Aquest sistema ens va permetre no estar parats i aclimatar-nos millor, i a la fi va suposar l'èxit d'assolir el Thorung La de 5416 m, cansats, però amb una aclimatació òptima. Això també ens va permetre gaudir d'un descens increible: 3000 metres de desnivell negatiu en 3 hores... apustuflant.
Bé, un viatge d'un mes no es pot resumir en un post.... van passar moltes coses, però el més important va ser poder gaudir d'un país, Nepal, molt macu i amb una gent magnífica, unes muntanyes molt grans i diferents al que estem acustumats, d'altre banda vaig marxar amb la idea que sería una expedició on l'activitat en bici seria bastant dura i que carregaría molt la bici a l'esquena; encanvi torno amb la certesa que el circuit dels Annapurna, ara mateix amb la nova, encara que dificil pista oberta, és millor en bici que a peu.
Estem preparant un audiovisual amb fotos i videos de l'expedició que pels voltants de nadal estarà a punt. També estic preparant un resum amb km, horaris, ciclabilitat, desnivells, etc de les etapes que quan ho tingui apunt ho publicaré. Si us agrada la muntanya, les grans muntanyes, us agrada pedalar en terreny dur però apte per ciclar i no us fa res un parell de dies de portejar la bici... us ho recomano. El més important, creieu-me és estar bé del cervell...això és el més complicat, l'entreno se soluciona pedalant, el coco però és una altre història.
notícia a el 9 esportiu 
Thorung-La, 5416 metres
Per aquest ordre: Lidia, Eruk, Lato amb en "Pitu" i Marc

1 comentari:

  1. Felicitats Lato, Eruk i companyia!!! Quina passada de ruta. Ha de ser espectacular pedalar per aquelles montanyes. Ja tinc ganes de veure el montatge.
    Salut
    Quique

    ResponElimina