ESCALADA BEUDA

En Gerard Tubert i en Josep Grau s'han currat una guia d'escalada a Beuda molt ben parida. És molt pràctica per dur-la mentre escales a Beuda. Tota la informació que necessites la trobaràs a la Guia. Si esteu interessats, envieu un mail aquí i us informaré on aconseguir-la. No es ven a cap llibreria si no en llocs concrets i per escaladors de la zona. L'import de la guia és de 8€ i el 100% del preu està destinat a equipar i reequipar l'escola. Des d'aquí vull agraïr i felicitar als autors per la feina feta. Jo vaig estar en els inicis de l'escola i per mí és molt ben parit veure que ara pugen les noves fornades d'escaladors locals fent tant bona feina. Felicitats !A finals dels anys 80 va començar a grimpar l'escola d'escalada d'El Castell dels Moros de Beuda i a finals dels anys 90 es va reequipar. En l'actualitat hi han vies a quasi tots els contraforts i si bé queda algun sector on podria sortir alguna línia i algun possible nou sector, podriem dir que el més important en aquests moments seria una nova neteja i canvi de ferralla.
És una escola ideal per l'hivern i un complement perfecte de Sadernes. De totes maneres la millor època són les tardes de tardor i primavera.
L'escola ha patit molt les agressions polítiques d'aquest país, i com que escalar no genera riquesa n'ha patit les consequències. De totes maneres, sort de l'Ajuntament de Beuda que ha sabut gestionar el tema de l'escalada, cosa que, d'altre banda, les institucions encarregades de defensar els escaladors: Consell Català de l'Esport i sobretot la FEEC no han sabut gestionar en favor dels seus afiliats. Semble ser que practicar l'escalada és un delicte, però el més greu, repeteixo, és que qui té poder i mitjans per solucionar-ho, senzillament faci la migdiada.
Quan escric això semble que es pot escalar a Beuda, o no? no ho sé....aquí en teniu ressenyes.


Diumenge, 1 d'agost de 2010 decidim anar a escalar a Beuda: la Laura, en Mañas, en Jan i jo...ah, i la Nina.
Aquesta és la imatge que he esperat durant més de 20 anys, i de sobte ha aparegut:


                 Per fí ! un "lletrero" com cal, ommanipadmehum !!!


                                                         La Mamella, 6a


          Una línia força nova de 5+ al costat de la Garrotxa Exòtica

Aquí teniu les darreres obertures al Castellot (sector del riu), obre dels escaladors locals més actius del moment: en Grau i en Gerard. Són les ressenyes originals, tot un luxe,  disfruteu-les !

1 comentari:

  1. Hola

    On puc comprar la nova guia de Beuda? Enviem la resposta a baigroger@gmail.com

    Merci

    ResponElimina