dimarts, 21 de febrer del 2012

LES VAQUES PASTUREN I ENSENYEN EL CUL...

A 2/4 de dues agafo el cotxe i m'arribo a Sant Privat. Aparco al camp de futbol, el traje de luces i nári! l'objectiu és evident: Collfred. Són 14 km i 1000 metres de desnivell amb petits trams que arriben al 20% i molts que superen el 15%... comença suau, però desseguida es comença a empinar i quan semble que ve un repós encara trempa més... la veritat del km 2 al km 5 si no pedales... quasi que recules. Al km 6 aproximadament la cosa es fa més soportable ja que hi han reposos i algun petit descens, que no ens enganyem, encara emprenya. Durant tota la pujada i tota la baixada no he trobat ningú, increible ! algun rapinyaire, una guilla que m'ha travessat la carretera a 50 metres i tal i com deia la Trinca: les vaques pasturen i ensenyen el cul...
Ja hi habia pujat a Collfred fa un parell d'anys quan vam pujar al Puigsacalm (pedalant) i vam baixar pel camí dels matxos (que per cert, s'ha de ser matxote per baixar-hi) però anabem relaxats i amb altres objectius, pujar-hi com entreno és molt diferent, però tinc clar que hi tornaré.
Ha estat un entreno molt dur els 6km primers i més relaxat a la resta, impresionant de paisatges i bestiar, avui inclús es veia el mar que contrastava amb la neu a la cuneta. Descens per allà mateix que a les 4 començo a treballar i encara he de dinar.
Total: 29 km i 1000 metres de desnivell en 1:53 hores.



Comparativa Covadonga (Asturies) amb Collfred. Com s'aprecia al perfil, tant sols el tram final cedeix envers aquest famós coll asturià.

3 comentaris:

  1. Lato,

    es que no pares???
    coi, amb un parell d'hores de descans del treball, com l'hi fots!!!

    Si tens per casualitat el track, i el pots penjar o m'el pots enviar. M'ha picat el gusanet i aniré un dia a pujar-lo.

    Salut!!!

    ResponElimina
  2. Per compensar l'asfalt tu que ets betetero t'aconsello la ruta del Puigsacalm. Cotxe a Sant privat, pista asfaltada a Collfred (14 km/1000m) siuret, pla traver, Puigsacalm (pedalant fins dalt pràcticament)i descens pel camí dels Matxos fins a Sant Privat. Ho pots visualitzar en qualsevol mapa i també al wikiloc. Tots aquets camins estan senyalitzats. El tram de Pla traver al cim espectacular i el descens, pata negre! també pots baixar pel coll de bracons, però fas molt asfalt(ruta del track)és més ben parit el descens dels Matxos. Segueixes aquest track fins al cim i llavors busques el camí dels matxos.
    http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=248212
    salut !

    ResponElimina
  3. Gràcies.

    Em miro aquest track i sobreposaré si trobo el camí dels matxos.

    Salut!!!

    ResponElimina