divendres, 5 de novembre del 2010

SANT FRUITÓS, CAN CARGOL i SAGRAT COR

Avui he fet una ruta curta, durilla i molt ben parida. De mica en mica torno a agafar el ritme i em preparo per fer la sanferriolada, una de les rutes que més m'agraden, però passet a passet, intentaré fer-la la setmana que bé, és molt xula si vas bé... La Santferriolada (nom en que vaig batejar la ruta fa uns anys) és la següent: Pi de Sant Josep per Puig Hortós, descens al Junyell, hotel de Sant Ferriol, Sant Fruitós, can Cargol / el Mor, font de Planells, can badia, Sant Ferriol, can Costa, coll de Bruc, Sagrat Cor, l'Ametller ( a que és xula !) El dia dels bolets l'anava a fer però com que vaig trobar 1 kg de roveions no la vaig acabar. Avui he fet el segon tram.
Enfilo per la Creu de Campanyà fins a Sant Fruitós per agafar la bonica pujada (és molt ben parida) fins a Can Cargol, fa dies que no veig en Lluis i el volia anara a veure... no hi era. Arribo al collet de Montiró i vaig a la Font de Planells, Can Badia i pista llarga (sense passar per l'Om) a buscar la pista de Sant Ferriol. Pujo a Sant Ferriol, corriol de la dreta i descens per la pista del Conc (alzina). Un cop a la teularia decideixo fer un coll de Bruc, ja tenía raó en Jaume, està aplanada i es puja a tota llet. He trobat dues màquines: la pala que ja fa temps que hi és i a més un roleu d'aquells que si et trepitxen et deixen pla com un bistec de fira. Pujo al Puig Cornador on avui hi ha una vista esplèndida de Roses i el Montgrí. Descens a tota llet per l'ametller i cap a casa. Avui m'he sentit feliç i sobretot afortunat de ser d'aquest país.
Total: 28 km i 900 metres de desnivell a 14,5 km/h en 1:55 hores.

Espero que no deixin massa bé la pista de Can Costa a Coll de Bruc i trobar-nos amb això...

2 comentaris:

  1. Quan he vist la senyal del coll del bruc m' has deixat acollonit. Podrien passar una mica el roleu a la baixada que surt a l' alzina perquè l' últim dia que hi baig baixar les vaig passar magres.

    ResponElimina
  2. Tu ves afegint metres al meu poble,que d'aqui a quatre dies,tindrem que llogar guies,com el Montblanc,per fer un Sagrat Cor,amb cordes i grampons, jeje ...

    ResponElimina