diumenge, 17 d’octubre del 2010

MONTEIA, LLIURONA i ESPINAU

Avui em sortit a les 8 del matí nou malalts del pedal: Angel, Quim, Mañas, Albertí, Quim, David del camping,  Gerard, Serra i un servidor. Cap a Can Batlle, el Guell, el Borró i Sales de Llierca on enfilem fins a Monteia. Durant la pujada comencen a passar cabassats de cotxes "caçadors de bolets" que van a la Calma. A Monteia fem la primera parada i ens dirigim cap a Pulí, creuament de Creu de Faja i baixem a buscar el coll de Teies per enfilar-nos fins a Lliurona. Aquí hi han més cotxes que a les rambles, els pobres roveions estaràn en perill d'extinció en quatre dies... La darrera pujada al coll d'Espinau es fa feixuga, sort d'un parell de peres, plàtans, clambuterol i dos bidons de "barreja" que porto al cos. Els boletaires han envaït la Tossa i  Malveí. El descens fins als Rajolins a tota llet es una disfrutada. Decidim anar al collet de Coll de Jou a buscar els camins de Palera: Pi de Conques fins a Sant Domingo, quatre camins, can lletanis i trialera de can met Riu fins el Viaducte. Per rematar la feina, les escales del geriàtric de can Ring i Gr fins al semàfor. Merescuda cerveseta a Can Quei i cap a casa. Bona ruta, bastant ràpida i amb desnivell important per l'Alta Garrotxa. En aquesta època s'ha d'anar molt alerta en els descensos ja que els boletaires s'han apropiat de la zona. La veritat és que l'Alta Garrotxa està preciosa després de les pluges, llàstima l'abús "d'emporlanat" que ha facilitat més encara la presència de boletaires i li ha tret la duresa que tenia fa uns anys (aquesta mateixa volta fa 4 ó 5 anys era una altre història...) No us penseu, no tinc res en contra dels boletaires, només faltaría, jo també en caço, però crec que es tindrà de regular o la cosa acabarà malament.
Total: 48 km i 1400 metres de desnivell a 14,7 km/h (3:15 hores) Temps real a sobre la bicicleta.

La Calma i Malveí amb el Puig de Bassegoda al centre




4 comentaris:

  1. Ja podies haver portat algun "ruveio",de per alla dalt, que ja nomvindra d'un, jajaja.

    ResponElimina
  2. Bona sortida i amb bona companyia, estic segur que heu disfrutat molt, avui ha fet un bon dia una mica de fresca a primera hora però, per uns xavals com vosaltres això no és res. Sort que hi ha gent com un servidor que aguantem el país treballant els diumenges.

    ResponElimina
  3. El més segur és que no vingui a Berga. En cas que em decidis a última hora ja us ho diria i m'espavilaria a preinscriurem. El dijous és l'últim dia no?
    Hem de repetir rutes com aquesta última, dura però molt xula.
    Besalú-Rocacorba-Besalú en Btt ?

    ResponElimina
  4. Ja ha es pot comprar el teu llibre ?

    ResponElimina